Today L.O.V.E ★ Tiada Insan Suci Tanpa Dosa Pada Masa Lalu, Tiada Insan Berdosa Yang Gelap Masa Depannya..- SETIA HUJUNG NYAWA-.

Wednesday 30 December 2015

DAA : Danang Juara Pertama

Moshi-moshi (^.^)v

Selama 2 bulan D’academy Asia berlangsung (kalau tak silap) dan malam tadi tibalah sudah kekemuncak yang dinanti-nantikan iaitu malam Result Grand Final DAA..


Tahniah diucapkan kepada Danang dari Indonesia kerana telah dinobatkan sebagai juara pertama D’academy Asia.Manakala Lesti dari Indonesia di tempat kedua dan Shiha dari Malaysia tempat ke-3 


Hadiah yang diperoleh Juara ini sangat besar, selain berupa wang tunai ratusan juta rupiah yang ditaja oleh jamu Tolak linu herbal sido muncul, Juara juga akan mendapatkan hadiah berupa dua tiket kapal terbang kelas bisnes dari syarikat penerbangan Royal Brunei Airlines untuk ke London dan Dubai.

Hadiah Wang tunai bagi pemenang juara D’academy Asia adalah :
Juara - Rp. 150.000.000,- 
Tempat ke2 - Rp. 100.000.000,-
Tempat ke-3 - Rp. 50.000.000,-

Maaflah aku tak tahu pulak berapa kiraannya dalam Ringgit Malaysia, hee.. Apa-apa pun pujian harus kita berikan untuk Shiha dan sekalung tahniah kerana telah berjaya layak hingga ke final. Ini membuktikan yang bakat dari Malaysia juga mampu untuk menandingi bakat² dari Indonesia untuk menyanyikan lagu dangdut/melayu asli.

So sampai sini sajalah coretan aku pasal DAA, lepas ni dah tak ada dah. Ringkas sangatkan ulasan aku kali ini? Hehe, kesuntukkan masa sebenarnya. Okaylah, sekian dan terima kasih.


--TAMAT--♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

No comments:

Post a Comment

Copyright © | All Rights Reserved | By bebyyellowshiteru.blogspot.com 2012-2019