Today L.O.V.E ★ Tiada Insan Suci Tanpa Dosa Pada Masa Lalu, Tiada Insan Berdosa Yang Gelap Masa Depannya..- SETIA HUJUNG NYAWA-.

Wednesday, 21 March 2012

Coklat untuk Cantik ?! @_@


yummyyy .. Dalam dunia nie boleh dikira siapa yang tak suka makan coklat . Aku termasuk orang yang 'suka sangat' dengan coklat, tapi tak la terlalu obses ,hehe .. Coklat boleh meredahkan tekanan seseorang , betul kan? Tak salah makan coklat dengan banyak tapi paham2 lah apa akibatnya nanti .. Sekarang nie pemikiran manusia dah kedepan, makanan yang disukai ramai nie dah di adaptasi menjadi bahan untuk kecantikan diri . Antara kelebihan coklat ;
  • berfungsi untuk menjaga kelembutan kulit
  • kulit sentiasa lembap dan segar
  • menegang dan menghaluskan kulit
  • mencegah kedutan pada wajah
Nak try tak masker coklat buatan sendiri ?!


  1. cairkan coklat gelap (coklat masak)
  2. setelah coklat tadi cair, campurkan susu tepung penuh krim dan garam
  3. kacau sehingga rata
  4. setelah sejuk, sapukan pada wajah
  5. biarkan selama 15 - 30 minit dan barulah dibasuh dengan air suam. 
senangkan ?? tak payah susah2 pegi spa .. Susu dan garam tu kalau kamu mw tukar mentega atau madu pun boleh juga . dari kita saja bah ;)


p/s ; tak sabar mw try jugak,hee :)

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Thursday, 15 March 2012

Wajah-wajah Kesayangan Hamba (^.^)v

ASSALAMUALAIKUM ..

Beyek & Oyenk

Moshi-moshi

Pino

Hello peps .. Moshi2 >.< .. Haa .. inilah wajah2 kesayangan beta, oppssss !!! hamba (sekali-sekala mimpi jadi putri , huhu .. ) Kehadiran mereka2 inilah yang menyerikan rumah kami . Selama ni bukannya rumah kami tak berseri , mandi peluh tau my dad cat rumah nie, pasang itu ini & my mum kemas rumah nie tiap hari , bukan setakat berseri jew bersih lagi . ( loyar buruk la pulak , hoho ) .. Dengan kehadiran budak2 tu makin ceria rumah kami , ada jugak tempat kami 3 beradik yang separuh budak nie bermain . parents aku pun kadang2 ikut main sama, huhu .. Al-maklum la , rumah kami nie tak ada budak kecik , suma dah besar sudah tau wat hal masing2 . Kalau kurang perhatian dari ibubapa boleh hanyut anak2 kalau di situasi kami ni , ishh !! NAUZUBILLAH .. touch wood touch wood !! Syukurlah kami tak begitu , ALHAMDULILLAH ..

Si kembar tapi tak sama, Beyek & Oyeng (pelik and lucu kan nama tu ?)hehe . .Beyek yang warna hitam tu, Oyen yang warna oren tu sesuai kan nama dorang ngn warna bulu,hehe . . Mereka nie baru saja kami pelihara , dalam 3 atau 4 bulan begitu la aku dah lupa la .. Kucing2 tu my mum ambik dekat rumah jiran yakni mak cik aku , sekali dua woo my mum kebas (ganas kan?!) hoho .. My mum ambik bukan apa , dia mau hilangkan rasa rindu dengan kucingku yang baru mati tyme tu . Sedihnya bila ingat peristiwa tu (T.T) .. 2 ekor nie la yang paling nakal , pengonar di dalam rumah .. Habis barang2 pecah , tikar terkoyak sana -sini .. Tapi suma tu kami tak kisah, hati terhibur jugak walaupun kadang2 boleh panas sebabkan 2 ekor tu .. Lagi satu yang mencuit hati aku pasal budak2 berbulu 2 ekor nie , dorang pandai tau kejutkan kami dari tidur lebih2 lagi kalau tyme dorang lapar ,haha .. Lucunya >.<
Tengokla ni ,sweet kan ? Nie candid tau . .
Si kura-kura yang bernama Moshi-moshi nie aku beli setahun yang lalu dekat Pasar Minggu Takada ,kalau orang Tawau tau la kat mana tempat tu .Tapi bukan aku yang pegi beli , aku minta pesan dengan orang sjak, hee .. Kamu mesti tau apa tu moshi2 kan? Yang tau tu kira ok la , yang tak tau tu ... kecian deh lo ! ahaha :p . . Kenapa aku bagi nama tu? err .. biarlah rahsia , hehe .. Moshi nie agak dingin dengan aku , maybe coz aku jarang perhatikan dia . My mum jak yang selalu jaga , besa la busy sket (busy kew ?!)

Haaa . . yang ni pun pengonar jugak , dah lama kami jaga dia nie,entah berapa tahun da .. habis beranda belakang rumah runtuh sebab monyet nie . . Apa taknya kalau lapar mesti dia goyangkan beranda belakang , begegar jugaklah satu rumah sebab dia nie . Nama sebenarnya Pinokio , ceh ! for short Pino . . Aku bagi nama tu sebab tyme tu dekat astro masih ada channel Aruna lagi , kami 1 family suka tengok ceta indonesia tajuk dia pinokio , so aku bagi la nama tu .. Monyet nie agak gatal sikit la , kalau tengok cewek cantik mula la muncungkan mulutnya tu ( maw mgurat la tu konon.. ) tapi boleh tahan ganas jugak monyet nie . Dekat badan aku dah ada parut sebab dia ,dekat tangan pun ada gak , tapi macam dah hilang ..

Hee .. begitu lah kisahnya .. tak payah la aku terangkan panjang lebar lagi ya ? Mataku yang kuyu nie dah semakin kuyu dah aku rasa . LAAAA ... patut la ! dah jam 12:13am pulak, aiyoo ..bolehnya tak perasan .. okey la .. ROGER & OUT !! 

                                                                                              
                                                                               nota kecil ; tepigin jugak nak adopt arnab , tapi mak tak bg ..so sad =.= 


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Saturday, 10 March 2012

Baju baru ^^ ..

Moshi2 .. hello fellas .. lamanya tak blogging,huhu .. Aku dah tukar layout untuk baby blog aku nie .. Agak simple tapi bolehla.. Kali nie aku kurangkan warna kuning (sekali sekala) .. kalau kuning terus takot nanti boring , apatah lagi kamu yang berziarah di blogku nie kan ? (ada kah jugak yang mau singgah?huhu ) Selain kuning aku obses dengan warna2 pelangi gak . Cantik jugak, i like >.< .. Aku masih guna pyzam layout , nntlah kalau aku dah pro pasal blog nie aq wat lg canggih ^^ .. untuk kenang-kenangan aq dah ambik last pic backgroundku sebelum aku tukar ..

in memory ..

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥