Today L.O.V.E ★ Tiada Insan Suci Tanpa Dosa Pada Masa Lalu, Tiada Insan Berdosa Yang Gelap Masa Depannya..- SETIA HUJUNG NYAWA-.

Thursday, 15 March 2012

Wajah-wajah Kesayangan Hamba (^.^)v

ASSALAMUALAIKUM ..

Beyek & Oyenk

Moshi-moshi

Pino

Hello peps .. Moshi2 >.< .. Haa .. inilah wajah2 kesayangan beta, oppssss !!! hamba (sekali-sekala mimpi jadi putri , huhu .. ) Kehadiran mereka2 inilah yang menyerikan rumah kami . Selama ni bukannya rumah kami tak berseri , mandi peluh tau my dad cat rumah nie, pasang itu ini & my mum kemas rumah nie tiap hari , bukan setakat berseri jew bersih lagi . ( loyar buruk la pulak , hoho ) .. Dengan kehadiran budak2 tu makin ceria rumah kami , ada jugak tempat kami 3 beradik yang separuh budak nie bermain . parents aku pun kadang2 ikut main sama, huhu .. Al-maklum la , rumah kami nie tak ada budak kecik , suma dah besar sudah tau wat hal masing2 . Kalau kurang perhatian dari ibubapa boleh hanyut anak2 kalau di situasi kami ni , ishh !! NAUZUBILLAH .. touch wood touch wood !! Syukurlah kami tak begitu , ALHAMDULILLAH ..

Si kembar tapi tak sama, Beyek & Oyeng (pelik and lucu kan nama tu ?)hehe . .Beyek yang warna hitam tu, Oyen yang warna oren tu sesuai kan nama dorang ngn warna bulu,hehe . . Mereka nie baru saja kami pelihara , dalam 3 atau 4 bulan begitu la aku dah lupa la .. Kucing2 tu my mum ambik dekat rumah jiran yakni mak cik aku , sekali dua woo my mum kebas (ganas kan?!) hoho .. My mum ambik bukan apa , dia mau hilangkan rasa rindu dengan kucingku yang baru mati tyme tu . Sedihnya bila ingat peristiwa tu (T.T) .. 2 ekor nie la yang paling nakal , pengonar di dalam rumah .. Habis barang2 pecah , tikar terkoyak sana -sini .. Tapi suma tu kami tak kisah, hati terhibur jugak walaupun kadang2 boleh panas sebabkan 2 ekor tu .. Lagi satu yang mencuit hati aku pasal budak2 berbulu 2 ekor nie , dorang pandai tau kejutkan kami dari tidur lebih2 lagi kalau tyme dorang lapar ,haha .. Lucunya >.<
Tengokla ni ,sweet kan ? Nie candid tau . .
Si kura-kura yang bernama Moshi-moshi nie aku beli setahun yang lalu dekat Pasar Minggu Takada ,kalau orang Tawau tau la kat mana tempat tu .Tapi bukan aku yang pegi beli , aku minta pesan dengan orang sjak, hee .. Kamu mesti tau apa tu moshi2 kan? Yang tau tu kira ok la , yang tak tau tu ... kecian deh lo ! ahaha :p . . Kenapa aku bagi nama tu? err .. biarlah rahsia , hehe .. Moshi nie agak dingin dengan aku , maybe coz aku jarang perhatikan dia . My mum jak yang selalu jaga , besa la busy sket (busy kew ?!)

Haaa . . yang ni pun pengonar jugak , dah lama kami jaga dia nie,entah berapa tahun da .. habis beranda belakang rumah runtuh sebab monyet nie . . Apa taknya kalau lapar mesti dia goyangkan beranda belakang , begegar jugaklah satu rumah sebab dia nie . Nama sebenarnya Pinokio , ceh ! for short Pino . . Aku bagi nama tu sebab tyme tu dekat astro masih ada channel Aruna lagi , kami 1 family suka tengok ceta indonesia tajuk dia pinokio , so aku bagi la nama tu .. Monyet nie agak gatal sikit la , kalau tengok cewek cantik mula la muncungkan mulutnya tu ( maw mgurat la tu konon.. ) tapi boleh tahan ganas jugak monyet nie . Dekat badan aku dah ada parut sebab dia ,dekat tangan pun ada gak , tapi macam dah hilang ..

Hee .. begitu lah kisahnya .. tak payah la aku terangkan panjang lebar lagi ya ? Mataku yang kuyu nie dah semakin kuyu dah aku rasa . LAAAA ... patut la ! dah jam 12:13am pulak, aiyoo ..bolehnya tak perasan .. okey la .. ROGER & OUT !! 

                                                                                              
                                                                               nota kecil ; tepigin jugak nak adopt arnab , tapi mak tak bg ..so sad =.= 


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

No comments:

Post a Comment