Today L.O.V.E ★ Tiada Insan Suci Tanpa Dosa Pada Masa Lalu, Tiada Insan Berdosa Yang Gelap Masa Depannya..- SETIA HUJUNG NYAWA-.

Saturday, 30 June 2012

Segmen Bloglist Julai by Ieka Farhana

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Aha .. Tadi join contest. sekarang oin segmen lak..
Kalau nak join kena cepat2.. Coz segmen tutup 1 Julai. Jam berapa tu tak pastilah, kalau nak tahu baik tanya owner of this segmen ek?
Klik banner kalau nak join ye?!

Mangsa Tag :


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Contest Blog Comel +Awesome

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Lai-lai.. kita join segmen nie.. Klik banner ye kalau nak join jugak .. FOLLOW the rule okey?..

Nak tag mereka ini ..

Tarikh  Tutup : belum dikenal pasti..





♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Friday, 29 June 2012

LIRIK : I LOVE YOU ..

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v

artis : Najwa Latif




Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,
Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau  tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,

Mungkin kita tak bersama di takdirNya
Tak mengapa asal kau bahagia

Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,

I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Monday, 25 June 2012

4# Wordless Monday

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v

Tak bestnya rasanya kalau tak buat  wordless kan? hehe..
So sebelum offline nie wordless aku.. 
Kita sama2 kongsi ye?! ..


notakaki : waduh!! kata2 nie buat aku..


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Transformasi Baru ^^

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v

Fuh !! Punyalah penat nak edit blog nie. Sakit mata nie dok menghadap laptop nie terus. Nak keluar rasanya biji mata, haha.. Tak apa yang penting berbaloi (berbaloi kah?) 

Aku buat sikit je perubahan. Aku masih kekalkan warna pebretku ni.. Nak tahu tak? Background pic tu aku yang buat, hehe.. Oleh kerana penat cari background yang sesuai tiba2 tercetus pulak idea nak buat sendiri.

Okey tak blog aku nie?? Tak sakit mata ke nengoknya?! hmm.. Mungkin ada yang tak suka kan? Tak apalah janji aku dah buat yang terbaik (terbaik la sangat!!)

Sebagai kenangan >>




♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Sunday, 24 June 2012

3# Wordless Sunday

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


notakaki ; Milik siapa tulang rusukku ini?!


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Saturday, 23 June 2012

Yang Mana Kita Nak Jadi ?!

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v

✿ Bila kita jadi jahat, ORANG BENCI..
❤ Bila jadi baik, ORANG MELUAT..

✿ Bila kita ikut suruhan agama, ada orang kata kita BERLAGAK ALIM..
❤ Bila kita langgar suruhan agama, ada orang kata
"ASTAGHFIRULLAH.. APA LAA NAK JADI.. NAK KIAMAT KOT?..."

✿ Bila kita ikut peraturan, ada orang kata kita SKEMA..
❤ Bila kita langgar peraturan, ada orang kata kita ni macam TAKDE MASA DEPAN..

✿ Bila kita tegur dengan baik, ada orang kata kita ni BAJET BAGOS..
❤ Bila kita tegur dengan kasar, ada orang kata kita ni KURANG AJAR..

✿ Bila kita pakai sopan-sopan, ada orang kata kita ni 'KAMPONG GILERR'..
❤ Bila kita pakai 'dedah sana-sini'.. ada orang kata kita ni TAKDE HARGA DIRI sebab tayang free..

✿ Bila kita bagi nasihat, ada orang kata "JANGAN SIBUK JAGA TEPI KAIN ORANG, BOLEH?!....."
❤ Bila kita sindir-menyindir, ada orang kata "TAK RETI BAGI NASIHAT LEKLOK?.."..

✿ Bila kita tolong buat kerja, ada orang kata "YANG SEBOK SANGAT NAK TOLONG BUAT KEJE ORANG LAIN NI WATPE!?"..
❤ Bila kita tak tolong apa-apa, ada orang kata "APSAL PEMALAS SANGAT NI? NAK TOLONG PON SUSAH?"..

Dan sebenarnya ramai orang lain tak berpuas hati dengan diri kita. Apa yang kita buat semua salah.. semuanya tak betul di mata mereka.. Kalau buat salah sudah tentunya salah.. tetapi jika buat baik pun masih ada yang mengata.. ingat pesanan ini :

Keputusan yang kita ambil, langkah yang kita mula.. perkara pertama yang perlu kita fikirkan ialah
pandangan Allah SWT terhadap kita.. bukan pandangan manusia...~
p/s : sayang Allah.. rindu Allah.. cinta Allah ..

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Segmen : Bloglist Zanairin Bulan Julai

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Takkan merepek banyak2.. Kalau nak join janganlah segan klik banner tu ye?



♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Friday, 22 June 2012

Arrghh !! Siapa kentut nie ?!

Assalamualaikum...
Moshi-moshi(^.^)



Waddup?! hee.. Sebelum memulakan entry nie, aku mahu minta maaf dulu. Manalah tahu kalau2 entry aku nie agak tak senonoh bagi sesetengah reader. Maaf ye..

Semua orang mesi pernah kentut kan? Tipulah kalau tak pernah. Kalau memang tak pernah baik pergi chek dengan doktor, mana tahu ada somenthing wrong dengan diri anda tu, hehe..

Setiap orang punya cara untuk atasi kentut sendiri, tapi kalau dah terkantoi pun ada jugak cara nak cover  kan? huhu..

Kali nie aku nak share jenis2 kentut dulu. Kalau aku ada masa aku buat pasal covernya pulak tapi tak tahu bila (tak janji ya?)

Tak Jujur : Orang yang kentut dan salahkan orang lain
Bengong : Orang yang tahan kentutnya berjam-jam
Yakin dengan diri : Orang yang kentut dengan lantang
Sadis : Orang yang kentut dalam selimut dan kibaskan baunya
Strategik : Orang yang sembunyikan kentutnya dengan ketawa dengan kuat
Misterius : Orang yang kentut tapi tidak dapat dikesan
Gugup : Kentut apabila disergah
Periang : Kentut pelan2 selepas itu senyum sorang2
Pemalu : Kentut terkepit-kepit

Haa.. Kamu yang mana satu??

Sekali lagi aku minta maaf ye kalau apa yang aku share nie agak tak senonoh. Hanya sekadar berkongsi dan bergurau senda dengan anda semua. Tiada gurauan, Tiada Senyuman, kan?






♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

LIRIK : Resah Kerinduan

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v

artis : SPIN


Malam ini aku sendiri
Menanti segunung harapan
Biarpun hanya berteman
Bulan disebalik awan

Aku tetapkan setia
Bersama janji yang dibina
Mengapa engkau berubah
Kala cinta di penghujungnya

Mengharapkan sinar yang terang
Menyinari kerinduan
Agar terubat keresahan
Tapi duka yang kau kirimkan

Biar aku biar diam membisu saja
Biar rindu biar diam begini lama
Akan kuleraikan segala kekusutan
Penantian (satu penyiksaan)..


notakaki : dengar lagu nie tiba2 aku ingat seseorang. Rindulah pulak.. (aduh, jiwang!!)



♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

SEGMEN AYUEJEAN : MENCARI BLOGLIST

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Tak nak merepek banyak2..
So kalau nak join klik banner macam biasa okey..

--SEE YOU--

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Thursday, 21 June 2012

Tukar Link?!

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v

Aduh!! fikiranku tengah kusut sekarang nie. Hatiku berbelah-belah dah nie. 

Bukan apa, aku rasa macam nak tukar link blog aku nie. Sebab ada perkataan yang di spam dalam link nie, sakit hati jugaklah bila perkataan yang aku guna tu disalaherti dan di spam. Bukan salah siapa2 pun, dah nasib link aku kot, ahaha..

Tapi..

Yang buat aku rasa berbelah bagi nak tukar ialah sebab dan akibat lepas aku tukar link blog nie. Macam mana rakan2 blogger aku nak tahu entry terbaru aku? 

Takkanlah aku kena pergi ke satu2 blog bagi tahu mereka yang aku dah tukar link dan harap mereka follow aku balik?? Tak menyusahkankah diriku dan orang lainkah itu?

Aigoo.. What should i do?! uh.. (>.<)'

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Wednesday, 20 June 2012

Segmen : Smart Blogger Award June Season by Yuyu

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Yuhu.. Selamat Malam semua.. Jom kita ramai2 join segmen di atas tu. Just klik banner okey?

Kenapa mesti aku dapat "Smart Blogger Award" nie???
Sebabnya aku nie fair and square (betulkah tu?). Maksudnya bila ada yang sudi follow blog aku dengan suka cita aku follow balik blog mereka. Aku suka blogwalking, komen entri2 rakan blogger dan belajar cara2 blogging yang betul. Walaupun blog aku nie masih banyak kekurangan tapi aku pastikan blog aku tak berat dengan widget2 supaya pembaca blog aku tak pening kepala tengok blog aku. Dan aku pastikan setiap entri yang aku update boleh jadi maklumat berguna kepada rakan blogger yang lain.

                    dorathecoffiegurl.blogspot.com
                    azulnashome.blogspot.com
                    icysnowhite.blogspot.com
                    sayacikamal.blogspot.com

Tarikh Tutup : 30 JUNE 2012

--THE END--

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Tuesday, 19 June 2012

Cinta oh Cinta ..

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


sumber : tidak di ketahui ..


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

APIT follow blog aku, hee.. :D

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Halluuuu.. hehe. Malam nie punyalah happy aku bila adikku bagitau yang Apit follow blog aku. Punyalah excited aku, haha.. Tak percaya ke? Nah! buktinya .. (cewah!! megada betullah)


Beliau siap tinggalkan msg lagi kat cbox aku, hehe..

top kah aku? waduh, salah lagi, hee ..

Siapa Apit? Haaa.. mesti ada yang belum kenal dengan beliau kan?? Pernah dengar pasal Fizgraphic tak?? 
Alah, yang ini bah !!
photobucket


Kliklah, jangan segan2 tengok. Kalau blogger2 yang lama sikit mestilah tahu kan?

Aku memang salutelah dengan Apit nie, beliau sangat kreatif. Setakat nie aku rasa belum ada yang dapat kalahkan doodle rekaannya yang kemas dan sangatlah cute. Doodle rekaan kawan2 yang lain bukan tak kemas dan cute, tapi rekaan Apit nie memang sangat pro. Otailah katakan..

Tengok tak Header aku dekat atas tu? Doodle tu aku cilok dari Apit, lepas tu aku renovate sikit. Maaf ye Apit, hee .. Tapi keasliannya masih jelas. Header tu jugak aku belajar buat dari toturial beliau, cun tak? Bolehlah kan? ^^. Terima kasih Apit :)

Beliau nie merupakan salah satu mentor aku dalam berblogging nie. Tu yang aku excited sangat tu sampai aku buat entry pasal nie. Selain Apit, Ben Ashari dan Lysaa Fauzureen pun mentor aku jugak. Aku harap2lah  jugak mereka berdua itu follow blog aku yang tak seberapa nie.
Hmmm, kalau benda tu berlaku tak dapat aku bayangkan perasaanku tyme tu. Waduh !!^^ Bestnyaaaa ..









♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Saturday, 16 June 2012

Segmen Cioccolato World | Tambah Follower Blog & Twitter

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Yuhu u'ols..
Selamat berhujung minggu..

Mari kita join segmen jom..
Klik banner dekat atas eh??

Tapikan.. Nampaknya aku dapat follow blog jew..
Coz aku tak ada twitter..
kenpa?? Err.. Tak sedia lagi kot (ahaha)..

link blog :: http://bebyyellowshiteru.blogspot.com/




♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Grrrrrr !!!!!

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Uwaaaa !! Sedihnya!! Sakitnya hati!! grrrrr!!

Jam sekarang dah pukul 2.15 pagi. Aku belum tidur lagi, kenapa eh? Hmm.. entahlah..

Amirul dah suruh aku tidur, dia kata nanti mata aku macam mata panda, haha.. Tak apalah Mirul, nak jadi mata apa sekali pun yang penting mata aku tetap kuyu, haha.. Lagipun esok kan cuti, boleh bangun lambat sikit, sikit je, tak banyak.

Back to topic. Aku sakit hati nie, korang tahu ke tak nie? Issshh!! 

Dalam beberapa minggu nie kan aku tak ada online so,tergerak jugaklah hati nie nak tahu perkembangan satu Contest yang aku join. Tak perlulah aku bagitahu detail contest tu, dan siapa orangnya, kang tak pasal2 jadi isu besar lak.

Cukuplah aku bagitau contest tu kita kena edit gambar si pengajur contest. And sudah semestinya siapa yang edit gambar paling cantik dapat hadiah kan?
Penat tau nak ikut syarat2 contest tu, nak kena follow sana, sini. Like sana, sini. Naik  bengang jugaklah aku. Tambah lagi aku kena perah otak nak pikir macam mana nak edit gambar budak tu. Berfikir tu kadang2 boleh buat kita penat jugak tau?!

Sakitnya hatiku bila tengok entry budak tu yang minta maaf yang kononnya dia secara tak sengaja dah terdelete entry contestnya tu. Dah tu siap ganti dengan contest lain pulak. Cara minta maaf pun macam tak ikhlas, ishh!! Bodohnya diriku tertipu.

Hmm.. apalah nasib! Nak buat macam mana, benda dah jadi, kena redha jelah kan?? Biarlah budak tu hidup bahagia. Pasni rasa nak unfollow je budak tu. Aku dah bacat nie, rasa macam nak bagi kata2 manis je dekat dia, haha..

p/s : Hadapi Dengan Senyuman :)..








♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Friday, 15 June 2012

SEGMEN; I Follow U, U Follow Me Back

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Siapa nak tambah follower and bilangan traffic mehla join segmen nie ramai2. Harap2 dapat tambah follower lagi banyak, hee .. kalau nak join klik banner yah?

--SEE U--


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Segmen : Follower Pilihan Niera

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Fuh!! Penat jugak rupanya BW nie. Kena2 lagi tyme line macam siput, boleh buat orang begang sampai berguling-guling, haha.. Nasib aku nie penyabar orangnya..(ceh!! angkat bakul sendiri nampak, hee)..

Banyak jugak GA, Segmen dan lain2 yang sama waktu dengannya yang menarik. Tapi aku tak ada mod pulak nak join, lagi2 bila segmen tu kena klik banyak sangat.

Dan akhirnya aku bertemu dengan segmen nie. Siapa nak join klik banner tu eh? Simple je syarat kalau nak join. Tarikh tutup 22 JUN 2012. Cepat2 ada hadiah yang menarik, huhu..


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Thursday, 14 June 2012

Long Time no See..

Assalamualaikum..
moshi-moshi (^.^)v


Waaaaaa.. Lamanya aku tak online, rasa dah berabad aku tak jaga blog aku nie sampai bersawang dah nie, huahua..

Sebenarnya baru seminggu lebih je. Aku yang mengada2 rasa macam dah berabad. Nak bergedik kononnya, haha..

Banyaknya aku dah ketinggalan. Sampai aku jadi blur. Tak tahu nak buat yang mana 1 dulu, alahai..

Cukuplah dulu aku merepek. Aku nak selesaikan dulu urusan2 dekat blog nie, (ceh! bunyi macam penting sangat..) heee..


♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥