Today L.O.V.E ★ Tiada Insan Suci Tanpa Dosa Pada Masa Lalu, Tiada Insan Berdosa Yang Gelap Masa Depannya..- SETIA HUJUNG NYAWA-.

Friday, 26 October 2012

18 # Wordless ( SALAM AIDIL ADHA )

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v



♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Wednesday, 17 October 2012

Mandikan Kucing

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v


Seorang budak lelaki berusia lingkungan 8 tahun membeli sekotak sabun dari sebuah kedai runcit...

Pekedai: Banyak sangat ke pakaian yang hendak dibasuh?

Budak: Saya nak mandikan kucing...

Pekedai: Eh, tak boleh gunakan sabun ni... Sabun ni terlalu kuat untuk kucing... silap-silap kucing kamu boleh mati...

Budak itu terus berlalu setelah membayar harga sabun... Seminggu kemudian, budak itu kembali ke kedai runcit tersebut...

Pekedai: Bagaimana kucing kamu?

Budak: Mati...

Pekedai: Bukan Pak Cik dah kata....

Budak: Tapi saya tak fikir sabun itu yg membunuhnya...

Pekedai: Habis, siapa yang membunuhnya?

Budak: Mesin basuh tu... ia berpusing terlalu laju...




♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

M A A F

Assalamualaikum..
Moshi-moshi (^.^)v

First of all, aku nak berterima kasih dengan rakan2 blogger yang sudi follow dan baca entry2 aku yang tak seberapa nak menarik nie.

Aku minta maaf sangat2 coz buat masa sekarang aku tak ada masa nak balas kunjungan anda semua, dan aku tak ada masa nak follow balik rakan2 yang dah follow aku, Maaf ya?

Aku nak minta maaf jugak sebab dah jarang nak update entry terbaru..

InsyaAllah jika ada masa yang panjang dan terluang aku akan buat semua tu sampai gila (boleh ka gitu?) haha .. just kidding.

Once again, maafkan diriku ini :)
♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Tuesday, 9 October 2012

LIRIK : Aku Yang Tersakiti

Artis : JUDIKA


Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia ..


Nota kaki : Oh Tuhan, tolonglah aku.. *tak sanggup sudah nie*

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

Friday, 5 October 2012

Ceria Kembali ..

Assalamualaikum ..
Moshi-moshi (^.^)v

Tanpa disedari sudah lebih sebulan aku bekerja semula di tempat kerjaku yang dulu. So far so good, Allhamdulillah .

Aku bersyukur kawan2 dapat terima aku seperti dulu. Malah hubungan kami semkin baik. Segala perselisihan paham yang ada dapat dibaiki dan diselesaikan. Terima kasih ya Allah.

Bukan saja kawan2 di cawangan aku bekerja yang terima kemasukanku semula, kawan2 di cawangan lain pun sama. Hampir semuanya bertanyakan soalan yang sama bila berjumpa aku, " Kau masuk kerja balik? Bila kau masuk kerja balik dan blablabla.." Soalan itu aku boleh jawab berulang kali, tapi bila mereka bertanya " Kenapa kau makin kurus nie? kenapa kau makin kecik ? kenapa pipimu tak tembam sudah? " uhh!! bila hampir semua kawan2 bertanya soalan yang sama aku bingung aku tak tau mahu jawab apa, coz aku pun tak perasan yang aku dah kurus. Kadang tu aku jawab yang aku Putus Cinta, yang lucunya ada yang percaya sampai nak korek lebih dalam lagi ceritaku. Bercinta pun tidak macam mana pulak boleh putusnya? Aduh, lucu banget sih, ahaha (berindon la pulak).

Tapi aku tak kisah semua tu, aku happy mereka begitu, itu bermakna yang mereka caring dengan aku sampai kekurusan dan kegemukan aku pun mereka perasan kan ? Sekarang nie aku sedang dalam proses mengemukkan badan semula. Kawan2 pun sedang bantu aku. Tak hentinya mereka ajak aku makan itu ini sampai aku rasa penat untuk makan, ahaha (boleh ka begitu?)

Semoga akan ada lagi kebaikan yang datang. Dan semoga keputusanku bekerja semula di situ adalah keputusan bijak, cemerlang, gemilang dan terbilang , hehe .. ^.^



p/s : i love them :)



♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥