Today L.O.V.E ★ Tiada Insan Suci Tanpa Dosa Pada Masa Lalu, Tiada Insan Berdosa Yang Gelap Masa Depannya..- SETIA HUJUNG NYAWA-.

Wednesday, 8 February 2012

Berubah ?! Bertukar ?! @_@

"Kenapa bah kau berubah kenapa bah ?!",huhu.. Mesti kamu tau lagu apa tu kan?ehe.. lama dah tak dengar lagu tu,tapi masih di ingat la juga.Aku tak la minat sangat lagu tu, tapi suka la coz rancak lagipun aku minat Stacy gak,hehe.. STOP !! Thats not the point of my story .. 


Begini ceritanya ... aku ada seorang kawan yang aku tgk dah berubah abis, tak macam yang aku kenal dulu . Maybe dia berubah lepas dia putus cinta . yaka? (ish !! apa la aku nie wat konklusi sendri, tak bek tau !! ) tapi itulah realitinya, so saaaaddd :(


Bila aku ingat tyme kami tengah hangat 'berteman' (tapi mesra) hehe,seronok sangat. Rasa macam dunia nie milik kami berdua, huhu .. (macam bercinta daa ..) . Betul!! Serius !! itu yang aku rasa dulu. To be honest, dalam kami berteman tu mmg ada feeling each other la. Aku ingatkan aku yg 'SS', tak sangka lak jadi 'HTH',huhu.. mcm mana aku tau? Dah dia yang bagitau sendiri siap ajak couple lagi. Seronok sangat tau, macam mau terbang jak rasanya tapi tak tau la kenapa aku tak boleh terima,jual mahal kan (konon).. Something wrong with me?! duh !! i dont know .. :( 


Aku cakap jugak dengan dia,biarla kita berkawan jak kalau ada jodoh ada la tu. Dia jaoh ba,jumpa pun tak pena, alam maya jak hubungkan kami.Aku tak la takut berdepan realitinya, tapi aku takut dia berdepan dengan realiti ku (err.. apa tu ?? wateva !!) Dia pun ok saq,memahami sangat,tu la aku senang dengan dia. Dia lucu, happy go lucky so tak heran la mana2 orang senang kawan dengan dia apalagi kalau girl, mudah la terpikat dengan dia tu.


Sepanjang kami berhubung di facebook and phone (sms & call) dia selalu wat aku tersenyum,ada jak modalnya buat aku ketawa & senyum..so sweett ^^ .. Hubungan kami berjalan dengan lancar, sampai la satu hari dia bertemu dengan takdirnya ( bukan jodohnya ya), kami jarang berhubung da. Dia tukar num fon, aku pulak dah jarang online fb. Ada gak dia bg num fon barunya, kami msg la mcm biasa,tapi itu la tak semesra dulu rasa kekok lak,hmm..


Tak lama lepas tu mak cik aku nak bertukar sim dengan aku, coz ada yang tak kena dengan simnya tu. so dengan hati yang berat terpaksa la aku tukar, yang tragiknya aku tak copy pun num2 dekat sim aku tu,termasuk num si dia, rosak program !!:( .. 


Kalau aku o9 fb ada gak la aku tengok2 perkembangan dia ngn gfnya. Bahagia,hmm.. Jeles?! hee.. tipu la kalau aku kata tak,perasaan menyesal tu pun ada gak menyibuk,huh!! Dekat tempat kerja aku asyik termenung kata kak Kasseq la. yaka?tak perasan pulak,haha.. And then,bila aku tersangatla jarang o9 aku tak tau la pa yg jdi dengan dorank, pastu tup2 dah break, hah?! biar betul !! punya la loving, caring & romantik aku tgk dorank tu,tapi berakhir dengan cepat lak. thats y i sad itu takdirnya,bukan jodohnya,hehe..


Aku buat dunno jak benda yang jadi dengan dorank tu,aku try la layan dia macam dulu,tapi hampeh.. Mission Failed ,hmm.. Dia mcm mau tak mau jak layan aku,kecian aku, kecik hati ku nie,kau tau kah ?! So until now on kalau aku tengok dia o9 dekat fb tu aku hanya mampu memandang. menegur?oh,lain kali la ya?haha.. Aku tengok dia semakin teruk,dressingnya pun entah apa2, caci makian pun senang2 jak dia taip.. so pity..


Kalau la boleh masa berputar balik kan bagos?haha.. Nonsense !! tak payah la masa putar balik,cukup dia jak la kembali macam dulu,kan?? itu jak.. 
-- wassalam --

nota kaki ; 'ss' = syok sendiri
'HTH' = heart to heart

♥ Terima kasih kerana sudi membaca. Semoga mendapat info yang berguna. SHARING IS CARING kan?? *maaf penggunaan kata AKU* ♥

No comments:

Post a Comment